Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere ücretsiz model sunan iki platformdan bahsedeceğim. Bunlar sizlere özel api sunucularıyla çalışan tokenler veriyor ve codex veya claude cli config yapılandırmanızı istiyor. Sadece bu konfigürasyonları yapıp codex veya claude'yi kullanabiliyorsunuz. Codex'i biliyorsunuz zaten tüm modelleri sunuyor. Claude'de fable hariç tüm modellere erişebilirsiniz bu sunucuları kullanıp.
1. Freemodel (Orta Düzey İşler İçin)
Kayıt Linki: https://freemodel.dev/invite/FRE-a03f0404
(Bu sunucu biraz yavaş çalışıyor ama isteklerinizi yapıyor.)
2. Codex-Everywhere (Yüksek Düzey İşler İçin)
Kayıt Linki: https://codex-everywhere.com/register?aff=ADRMJUSYBS7Z
Yeni keşfettiğim daha kaliteli limiti az biten harika bir platform.
Sonuç ve Kullanım Şekilleri
Özetle:
Benim Eski Kullanım Şeklim:
Yeni Kullanım Şeklim:
Şu an Codex-Everywhere'ye 10$ ödüyorum kaliteli olan işlerimi karşılıyor. Ücretsiz dediğimi yukarıda söylediğim gibi kullanın az ücretle veya ücretsiz ilerlemek istiyorsanız. Normal hesap aldığınızda ChatGPT veya Claude'den hızlı bitiyor limitlere takılıyor buraya gerçek para ödeyip ben 3 saat çalıştım bir şey için 1 dolar mı ne gitti 50 tl bir de limite takılmıyom süper.
Umarım konu yararlı olmuştur. Görselli anlatmak yerine gerçekte denediğim ve kullandığım sunucuları paylaştım sizlerde konu altında paylaşıp test ettiklerinizi söyleyebilir bende test edip konuya dahil edebilirim.
Herkese iyi forumlar!
(Önemli!) Ücretsiz kullanımı isteğinizi karşılayandan bahsediyoruz aktif etmek için telegram onayı istiyorlar.
Lütfen bizzat test ettim ve kullanıyorum sizde referans bağlantımdan kayıt olun ve güncellemeleri sizinle paylaşayım.
1. Freemodel (Orta Düzey İşler İçin)
(Bu sunucu biraz yavaş çalışıyor ama isteklerinizi yapıyor.)
- Buraya başlangıçta hesap kaydı açıyoruz. Ardından telegram üzerinden onay modali geliyor oraya bağlantıya webden telegramı açıp giriyoruz. Doğrulama kodunu almak için komutu giriyoruz. Websiteye ekliyoruz. 10$ kredimiz gelmiş oluyor.
- Bu modalde ekstra pro sürümüde mevcut oda 20 tl alipay üzerinden ödeyip (alipay'i mobile indirerek her hangi türkiye vatandaşı kartınızı bağlayabilirsiniz.) 40$ kredi geliyor.
- Bu 2 seçenek tek kullanımlıktır. Yeni hesaplar oluşturup alırsınız tekrarlarsınız.
- Hesap aktifse https://freemodel.dev/dashboard/docs buraya girip benim ilk mesajımda dediğim gibi onu buradaki şeylerden yaparak vscode eklentinizde veya ilgili cli'yi tekrar açıp kullanabilirsiniz.
- Buraya ücretsiz bittikten sonra para ödemenizi önermiyorum neden mi yavaş. Pahalı ve yavaş yani tier atlanıyor yeni API sunucularını almak için.
2. Codex-Everywhere (Yüksek Düzey İşler İçin)
Yeni keşfettiğim daha kaliteli limiti az biten harika bir platform.
- Ücretsiz 50$ veriyor gerekçesi ise telegram onayı var. Bu verdikleri Free trial subscriptionu daha hızlı bitiyor.
- Şöyle söyleyeyim siz 10$ (456 TL) gerçek para ödediğinizde ayrı subscriptionu seçiyorsunuz. O muazzam derecede kaliteli sunucusu da var. Codex veya Claude'yi normal gerçek almış gibi hızlı ve mantık kurabiliyor.
- Yine hesap açtıktan sonra önceki sunucu gibi burayı okuyun https://codex-everywhere.com/custom/3064ddd6906d64b9 burada nasıl bunları yapacağınız anlatıyor.
Özetle:
- Orta düzeyde işleriniz için: telegramdan tek numarayla freemodel'i kullanabilir veya birden çok hesaplarınızdan 20 tl ödeme yapıp 30 dk boyunca baya istek gönderip kullanabileceğiniz 40$ yavaş biten krediyi kullanabilirsiniz.
- Yüksek düzeyde işleriniz için: Codex-Everywhere'yi kullanabilirsiniz. Telegramdan tek numara doğrulatıp 50 $ kredinizden daha hızlı biten mantık yine ortalama abonelik alabilir. Bahsettiğim gerçekte 10$ ücret ödeyip daha yavaş biten kaliteninde kalitelisi aboneliği kullanabilirsiniz.
Benim Eski Kullanım Şeklim:
- Freemodel farkı: Telefon doğrulama -> 10$ / Sınırsız hesap ama 20 tl -> 40$ (hızlı-biten)
- Codex-Everywhere farkı: Telefon doğrulama -> 50$ (hızlı-biten)
Yeni Kullanım Şeklim:
Şu an Codex-Everywhere'ye 10$ ödüyorum kaliteli olan işlerimi karşılıyor. Ücretsiz dediğimi yukarıda söylediğim gibi kullanın az ücretle veya ücretsiz ilerlemek istiyorsanız. Normal hesap aldığınızda ChatGPT veya Claude'den hızlı bitiyor limitlere takılıyor buraya gerçek para ödeyip ben 3 saat çalıştım bir şey için 1 dolar mı ne gitti 50 tl bir de limite takılmıyom süper.
Umarım konu yararlı olmuştur. Görselli anlatmak yerine gerçekte denediğim ve kullandığım sunucuları paylaştım sizlerde konu altında paylaşıp test ettiklerinizi söyleyebilir bende test edip konuya dahil edebilirim.
Herkese iyi forumlar!